Naše první účast na soutěži Mladých zdravotníků ČČK

23.04.2014 15:40

Máme za sebou naši premiéru – start na soutěži Mladých zdravotníků ČČK. Pro všechny z nás to dnes bylo poprvé, proto jsme nevěděli, co nás přesně čeká, jakým způsobem se připravit na testování. Přesto jsme postupně našli odvahu ukázat, co všechno víme a umíme, dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Proto pokládáme za úspěch, že jsme skončili na krásném 9. místě ze 13 účastnících se družstev naší věkové kategorie. Po první testovací zastávce, která byla možná trochu přerodovým šokem do reality, se děcka pozvolna oklepala a začala přemýšlet nad tím, co a proč dělají. To jim pak pomohlo v dalších 2 testech znalosti postupů první pomoci. V závěrečných 3 disciplínách – poznávání bylin, dopravních značek a transportu zraněných již vůbec nezaváhali a dali to na plný počet.

Byla to myslím pro nás všechny dobrá škola, kdy jsme spadli z výšin pomyslné neomylnosti a vševědoucnosti, a uvědomili si, že pohled na jednu věc může mít různé úhly a tedy i jiná řešení.

V pondělí 28.4. si tedy na kroužku pomyslně projdeme jednotlivá stanoviště znovu a zamyslíme se nad správností našich úvah a činů. Ale hlavně náš výkon pořádně oslavíme!!!