Blog

2. schůzka - uzavřené zlomeniny, transport

14.10.2013 00:00

Dnes jsme se věnovali (kromě opakování) úrazům, vedoucím často ke zlomeninám - dolních a horních končetin a páteře - a s tím souvisejícím způsob ošetření v terénu a přesun postiženého "do civilizace". Obrázky z terénního cvičení naleznete ve fotogalerii. Počasí nám přálo, pár větví se také podařilo nalézt, Lucka zapůjčila svou bundu, a tak jsme mohli zaimprovizovat - vyrobit nosítka a přenést naše "pacienty" o kus dále - směr řeka, nechť se postižené, zafixované končetiny řádně ochladí (na to naštěstí nedošlo - ale už jsme začínaly s Luckou trnout) :-)

Jinak musíme všechny děti i rodiče pochválit za vzornou přípravu - šátků na fixování bylo dostatek, tak bylo z čeho tvořit! :-)

A příště už se těšíme na stavění krvácení - konečně dojdou ke slovu i ty slibované obvazy, kterými budeme trénovat na rodičích!

1. schůzka - lidské tělo a přivolání pomoci

30.09.2013 00:00

Při aditaci se mi bohužel text smazal, tak se pokusím jej znovu rekonstruovat. :-)

Na první trochu oboustranně rozpačité schůzce jsme se vzájemně seznámili, jak mezi sebou, tak i se svým vlastním tělem. Naučili jsme se některé nové pojmy o těle - jako třeba: bérec, paže, že ruka není celá horní končetina, ale jen konec od zápěstí na konec ruky apod.. Fotky jsou k vidění ve fotogalerii.

Povídali jsme si i o úrazech, které jsme si sami vyzkoušeli na vlastní kůži, a o tom, jak se hodí mít po ruce šikovného kamaráda, který se nelekne a pomůže nám v těchto situacích. A také to nejdůležitější - kam zavolat o pomoc, když jsem v nouzi - naše oblíbené číslo 112.

<< 1 | 2